maanantai 13. heinäkuuta 2009

Perennapenkki kasvaa


Uusin perennapenkki. Ihanaa kesäpuuhaa näiden suunnittelu, toteutus ja kasvun ihmettely.


"Perennapolku" jakaa penkin kaksiosaiseksi. Tästä pääsee oikaisemaan kasvihuoneelle ja samalla saa ihastella kukkia. Niin no, vielähän kukinta on vähänlaista mutta sitten aikanaan. Polku myös kivasti katkaisee muutoin pitkän penkin. Niin, ja polku on kiva myös lasten mielestä, siitähän tuli samalla sopiva pyöräilypolku!!!!!!


Perennapenkin vasemmalle puolelle on istutettu sinisävyä, valkoista ja hopeaa ja vain ripaus keltaista vastaväriksi siniselle. Ja...


...tämä puoli perennapenkkiä on punasävyisille ja valkoisille perennoille. Mietinnässä mitähän muuta istuttaisi, mutta se onkin yksi puutarhailun mukavimpia vaiheita. Väriksi haluaisin jotain oikein ärjyvää punaista. Saas nähdä miten tämä sini-ja punasävy penkit toimivat väreiltään, mutta sitten siirtohommiin, jos meinaavat kovin pahasti ottaa silmään :). Olen ihastunut päivänliljoihin, tässä penkissä on kaksi 'Little Wine cup' päivänliljaa ja 'Sammy Russel'.


Koreakärsämö. Olin jo kauan etsiskellyt tätä perennaa ja nyt se komeilee sinisessä perennapenkissä. Tästä tykkään kovasti


Keltasauramo. Äidin puutarhasta löytää löytöjä :). Sieltä olen tuonut pihaamme monia, monia perennoja. Tämäkin löytyi yksinäisenä korkean heinikon keskeltä.



Metsäkurjenpolvi. Katalogissa tämä näytti hieman toisen näköiseltä ja väriseltä. Kukkien avauduttua oli pakko tarkista oliko kyseessä sama perenna, kyllä oli. No, kelpuutan perennapenkkiin tämänkin.


Puistoniittyleinikki löysi paikkansa mirrinmintun kainalosta.

Pisamakello pisamissaa.


Sinikatana on uusi tuttavuus mutta kaunis on herra sinisessä asussaan.


Ukonkello kukassaan. Harmi, kun kuvan väri ei vastaa todellista väriä. Livenä kukka on kauniin lilasävyinen. Ihanan paljon kukkia, tätä passaa ihailla.

2 kommenttia:

  1. Kauniilla kukalla ei niin kaunis nimi ~koreakärsämö!
    Ei tekevältä työt lopu. Onneksi teillä on vielä rutkasti pihamaata jäljellä mihin penkkejä perustaa. Ja nurmikon leikkuuta silloin vähemmän =O)
    Aherrusta loppuviikkoosi!

    Krista

    VastaaPoista
  2. En tuosta ukonkellosta tykkää ollenkaan, leviää hullun lailla ja tukahduttaa muut. Sisarensa enkelikello on samaa kategoriaa. Siementaimia joka paikka täynnä, jos ei pidä varaansa perennamaa muutamassa vuodessa niitä täysi. Oon yrittänyt jo 2 vuotta hävittää pois. Nyt näyttää, että kohta onnistun!
    Mulla on valtaisat perennamaat noin 700-800m2, koko tontti 1600m2..joidenkin kanssa vaan pitää olla varovainen, ettei leviä liikaa. Parhaita kukkivia ovat mielestäni sellaiset, jotka ei tee siementaimia, no, kyllähän toisaalta niistä uusia kasveja saa..

    VastaaPoista