keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Plantaasini...

...mun... Juurikaan muualla pihassa ei perennapenkkejä ole mitä tässä kuvassa näkyvät, paitsi nurkkapenkki (kuva alempana). Ja ihan vaan sillä, että on tilaa lasten leikeille ja peleille.
Tämä on minun aluettani.
Kyllähän perennoista välillä näyttää latvat hävinneet, liekö siihen syynä raju sadekuuro vai lentävätpallot??? Jos lapsilta kysytään niin varmaankin sadekuurot :DD

Tämä välikkö on vasta suunnittelussa. Sopii laajentaa laatikkokasvatusta tai mitäpä sit keksiikään. Haluaisin jonkun aidan "kasvimaan" ympärille, heinäseipäistä saisi aika kivan.

Kaariperennapenkki on kasvihuoneen oikealla puolella. Puutarhassa on mukavaa, kun koskaan ei tiedä mitä mistäkin putkahtaa, niinkuin tämä lehtosinilatva, vielä viime kesänä se malttoi olla valkoisen sukulaisensa rinnalla penkin keskivälillä.

Eri kuvakulmasta.

Punapäivänkakkara on oikea väripiristys perennapenkissä.

Mistähän johtuu tämä kasvutapa!!? Näin kasvaneita on useita. Minusta se on aika hauskannäköinen, kaksoskakkara :)

Nurkkapenkki.
Odotan innolla pionia kukkivaksi. Toissa kesänä oli ihan pakko saada pioni, viime kesänä siihen tuli nuppu muttei auennut. Nyt näyttää nuppuja olevan useita ja saattaapa ehkä aueta :)
Niikuin kuvista huomaa minun perennapenkin eivät ole loppuun asti suunniteltuja, haluan niiden olevan ennemmikin "luonnollisia" kuin sliipattuja, mitä siitä jos purppuratulilatva leviää vähän oikealla ja vasemmalle, antaa vilstellä vaan.

Kukan väri on perennan nimenmukainen - korallikeijunkukka. Nämä muutaman huiskulat selvisivät talven yli.

1 kommentti:

  1. Oot ollu ahkerana. Nää olis tultava katsomaan livenä kun vaan helteet helpottais. Jokohan tuo ens viikon alussa onnistuis...ei jaksa kuumassa autossa olla yhtään enempää kuin pakko.

    VastaaPoista